U bent hier: Home › Jeugd › Veel gestelde vragen

Veel gestelde vragen

 

VEEL GESTELDE VRAGEN OVER JEUGDZAKEN EN TRAINING
en de antwoorden van Mart Huveneers, trainer

Hoe worden de lessen ingedeeld, we zien kleine groepen en grote groepen, hoe zit dat?
Totaal zijn er 285 kinderen ingedeeld, waarvan de competitiejeugd (m.u.v. de jongste) een 2e keer training krijgen in de week.
De indeling wordt in eerste instantie gedaan door de hoofdtrainer (Mart Huveneers) uitgaande van: Niveau, (trainings)leeftijd, beschikbaarheid,
jongen-meisje, competitieformatie en inzet/motivatie/potentie.
285 is het maximum op basis van kwaliteitsbewaking van de lessen, verhouding senior-junior en m.n. de faciliteit die er is.
We streven naar groepen van 8-9 kinderen op 2 banen met 1 train(st)er.
Er zijn uitzonderingen van kleinere groepen, dit heeft sterk te maken de indelingsvoorwaarden zoals eerder beschreven.
 
Ik vind mijn lesgroepje niet leuk, ik wil graag naar een andere groep, hoe doe ik dat?
Wij vinden het erg belangrijk dat je het naar je zin hebt. Is dat niet zo, dan graag zo snel mogelijk aangeven bij Mart. Wanneer je motivatie aannemelijk is, gaan we een oplossing zoeken.

Is er een wachtlijst?
Sinds dit zomerseizoen hebben wij alle jeugd opgeroepen om aan de slag te gaan. Er zijn kinderen die nog even willen wachten vanwege uiteenlopende redenen. Ook zijn er kinderen waar we nog geen geschikte groep voor konden vinden of kinderen die zich later hebben aangemeld en die we niet meer konden plaatsten. Bij elkaar zijn dit er ongeveer nog 80. 

 Klik hier voor het wachtlijstbeleid. 

Hoe kom ik bij de selectie?
Wanneer je aanleg/talent, discipline hebt en heel enthousiast bent voor tennis zal je bij de trainers opvallen. Zij zullen je dan benaderen om bijvoorbeeld een keer mee te trainen bij de selectie of in samenspraak met de jeugdcommissie indelen bij een selectiegroep. Hieraan zijn wel voorwaarden verbonden die je bij je uitnodiging zal krijgen voorgelegd. Wij vinden het belangrijk dat iedereen trainingen op maat krijgt.

Komt iedereen wel opdagen, hoe gaan jullie daarmee om?

Jeugd die meer dan 2 x zonder goede reden afwezig is geweest worden door de Jeugd Commissie benaderd.
Wanneer er “met de pet naar wordt gegooid” (bijvoorbeeld vaak te laat komen) kunnen wij de plaats laten innemen door iemand van de wachtlijst.
 
Ik ben goed in hockeyen en voetballen en ik moet 10 x in de week spelen/trainen, als ik niet kom trainen sta ik er naast en nu?
Wij juichen teamsporten toe en hebben helaas altijd te maken met een overlap v.w.b. de trainingstijden van deze andere sporten.
Dit zowel aan het begin van het seizoen als na de zomervakantie.
Het is voor ons (vaak) ondoenlijk om hierin te schikken en verwachten dan ook aanpassing van de kinderen/ouders in de vorm van bijvoorbeeld 1x daar en de volgende keer bij ons te trainen in het lastigste geval. Ditis meestal een periode van 6 weken en dus een aanpassing van 3 x.
Het zijn keuzes. Bij de selectietrainingen zijn wij minder flexibel en verwachten wij van je dat tennis op nummer 1 staat.
 
Ik zie de trainer wel eens kletsen met een vader of moeder, kan toch niet tijdens de les?
Een lesuur is netto 50 minuten. 10 Minuten zijn voor slepen, ballen rapen,sproeien, ouders te woord staan, wisselen van de groepen, kortom ter invulling van de leraar.
 
Wat is tenniskids?
Het is een lesmethodiek. Kijk op www.tenniskids.nl daar vind je alle informatie. De train(st)ers op WOC passen dit ook toe in hun trainingen.

Wanneer kan ik beginnen met tennis?
5-6 Jaar.
 
Mijn dochter van 7 is net begonnen met les. Ik zie haar alleen nog niet veel tennissen, maar wel gooien, vangen en allerlei andere spelletjes doen, hoe zit dat?
Dat heet bal- en slagvaardigheid. Een goede basis is afhankelijk van een goede basismotoriek, wat eerst aangereikt moet worden. Dit zit ook verwerkt in de tenniskids-lesmethode, zie www.tenniskids.nl
 
Mijn mama, papa, opa en oma willen graag op de baan erbij komen zitten als ik les heb, is toch gezellig?
Heel gezellig, maar als wij je iets willen leren is het, het beste als zij niet op de baan komen en ons niet storen tijdens de les en zo afzijdig mogelijk te blijven. Hebben ze vragen, dan graag via de mail:
 
Waarom mag hij wel en ik niet competitie spelen?
Het liefst laten wij iedereen competitie spelen, maar helaas kan dat niet. Wanneer je geen competitie speelt wil niet zeggen dat je niet goed bent, maar er moeten wel keuzes gemaakt worden. Je kunt eventueel worden gevraagd om in te vallen. Daarnaast zijn er allerlei andere leuke evenementen waar jij je kunt meten met anderen (toernooien, Haarlemse tenniscompetitie, Worldtour, Beudeker, etc.). Hier zal je via verschillende wegen voor worden uitgenodigd.
 
Ik wil vrijspelen maar soms kan het niet omdat het te druk is, daar baal ik van, is daar wat aan te doen?
Super dat je wilt gaan vrijspelen. Tennis leer je door te tennissen. In de lessen kunnen we je het voor ongeveer 40% leren de rest moet je in de praktijk doen. Zoals je weet is er de Idols-beker aan het einde van het seizoen voor degene die zich het beste heeft ingezet/die we veel hebben zien spelen.
Kijk goed op het banenschema. Gedurende de competitieperiode is het drukker op de banen (wo., vr., zat. enzondag). In juni is dat afgelopen en dan ontstaat er nog meer ruimte!
 
Wanneer weet ik wanneer er iets wordt georganiseerd?
Ditkom je te weten via de nieuwsbrief die je via mail krijgt. Kijk op dewoc-site: www.tcwoc.nl, in de jeugdhoek en we delen het ook mee in de training.
 
Wat zijn Districtsjeugdkampioenschappen (DJK)?
Hier strijdt de sterkste jeugd van het district in toernooivorm tegen elkaar. Erg goed en leuk om daar aan mee te doen. Je moet wel goed(competitie)niveau hebben. Twijfel je hierover, vraag het je train(st)er. Alle competitiekinderen hebben via mail een uitnodiging ontvangen.
Je dient jezelf in te schrijven via www.toernooi.nl (zoekop DJK IJmond). Daar zullen ook de wedstrijdbepalingen van de DJK gepubliceerd worden. Inschrijving sluit begin mei!

 
Wat zijn bondstrainingen?
Wanneer je veel aanleg/talent hebt kan je (je ouders) door jouw train(st)er benaderd worden om hieraan deel te nemen. Je gaat dan eerst voorspelen met talentvolle andere kinderen van jouw leeftijd uit het district. Het zijn aanvullende trainingen, dus geen vervangende trainingen. Dit seizoen zijn ze voor het laatst en worden de trainingen ondergebracht bij gecertificeerde tennisscholen.
 
Mart Huveneers
(Hoofdtrainer) 

 


Datum Titel
14-10-2018 Bericht van de voorzitter over baanuitbreiding en nieuw clubhuis
Lees meer...
28-09-2018 Bericht van de Ledenadministratie over beëindiging lidmaatschap en/of wijziging persoonsgegevens
Lees meer...
15-09-2018 Speelmogelijkheden tijdens najaarscompetitie
Lees meer...
 


Bestuur / Commissies
Ledenlijst
Nieuws
Statuten en Huishoudelijk reglement
Financiele spelregels TC WOC 2018
Lidmaatschap »
Algemene Ledenvergadering 2018
Berichten van het bestuur 2018
Online WOC Feedback
Aanmelden
Algemeen
Contributies en Bijdragen 2018
Ledenpasje
Nieuws van de ledenadministratie
Opzeggen
Aanmelden VJC 2019
Jeugd Commissie
Jeugd ledenlijst
Nieuws
Jeugd (tennis)kalender zomerseizoen 2018
Competitie Voorjaar 2018
Worldtour rood en oranje
Tennisjeugdkamp T.C. WOC zomer 2018
Veel gestelde vragen
Wachtlijst
Najaarscompetitie 2018
Evenementenkalender 2018
Woensdagavondmix (WAM) »
WOC open 2018
Ouder-kind toernooi 2018
Beudeker Jeugdtoernooi 2018
Clubkampioenschappen 2018
50+ Toss
test pagina
Algemene info WAM
Inschrijven WAM 2018
Reglement
Banen »
Training »
Clubhuis-bar
Nieuws van de bar
Reglement
Banenschema 2018
De Tennisschool van WOC
Trainer nieuws
Login
Logout
Wachtwoord wijzigen
Wijzig lidgegevens
Wachtwoord vergeten?

Ogenblik a.u.b. ...