U bent hier: Home › Jeugd › Jeugd Commissie

Jeugd Commissie

 

Beste ouders en kinderen,

Met de afsluiting van de voorjaarscompetitie zit het eerste deel van het buitenseizoen er op. Drie van onze jeugdteams zijn kampioen geworden en een aantal andere teams zaten daar heel dicht bij. Jongens t/m 17 team 1 en 2, jongens t/m 14 team 1 van harte gefeliciteerd!


We hebben inmiddels aardig wat ervaring opgedaan met de nieuwe trainingsopzet. Over het algemeen zijn de ouders zeer tevreden met de geboden flexibiliteit. Persoonlijk valt mij wel op dat het aantal kinderen wat vaker dan één keer komt trainen erg laag is. Daar had ik meer van gehoopt. Er zijn nu uren bij waar soms maar 3 kinderen komen opdagen terwijl dat er 50 zouden kunnen zijn. Dat zijn dus ook uren waar kinderen heel veel individuele aandacht krijgen en heel snel stappen kunnen maken. Spreekt dat u aan, overleg dan met de trainers wat een goed (tweede) moment zou kunnen zijn om uw kind te laten lessen. 

Nu we naar de zomer gaan, breekt de tijd van de toernooien aan. Op ons eigen park zijn dat natuurlijk de clubkampioenschappen en het Beudeker. Maar ook in de regio zijn er legio mogelijkheden. Kijk op toernooiklapper.nl voor de mogelijkheden. Het is echt leuk om ook eens op andere parken te kijken en wedstrijdervaring op te doen. 

Ik krijg ook nog wel eens vragen over de Worldtour. Bij veel ouders is het nog onbekend dat ook de kinderen die spelen met oranje en rode ballen 'competitie' kunnen spelen. Hoe jonger de kinderen hoe speelser de vorm, maar je gaat wel met een stel Woc-kinderen tennissen op andere parken en soms speel je natuurlijk ook 'thuis'. Lijkt je dit leuk, stuur dan een mail naar en dan kijken wij of we uw kind nog kunnen indelen om hier aan mee te doen dit seizoen. 

Voor wat betreft de toekomst zijn we op bestuursnivo nog steeds bezig met uitbreiding van het park en het realiseren van een nieuw clubhuis. Uiteraard zijn dat langdurige processen en zal het zeker nog een tijd duren voordat de scheppen de grond in gaan. 

Op trainingsvlak hebben we Jan Brand en Mart Huveneers gevraagd om met een trainingsaanpak voor de winter te komen. Ik hoop daar in mijn volgende column meer over te kunnen zeggen. 

Dit seizoen zal mijn laatste seizoen zijn als voorzitter van de JC. Ik ben mijn opvolger, Matthijs de Boer, aan het inwerken en zal het stokje overdragen zodra hij zich comfortabel voelt in zijn nieuwe rol. Ook Jan Kriek en Janneke van Kessel zullen de JC verlaten, maar ook voor hen is er inmiddels vervanging gevonden. Annemieke Hart en Fleur den Dulk zullen hun taken overnemen en ik heb er dan ook alle vertrouwen in dat de JC een hele waardevolle bijdrage zal blijven leveren aan de vereniging. 

Ik wens iedereen een fijne zomer. Tot ziens en tot Woc,

Gerard Roelfsema
JC

 

 

 

 

 

 

 

 

Beste ouders,


De trainingstijden van uw kinderen zijn bekend. Zoals u misschien al gezien of gehoord heeft gaan we het dit jaar over een andere boeg gooien. Dat wil zeggen voor de niet-selectiekinderen die spelen met de rode, oranje of groene bal. In plaats van een vast uur komen er dit seizoen meerdere momenten in de week (minimaal 3) waarop uw kind welkom is op het park om lessen te volgen. Daarmee neemt de flexibiliteit voor u enorm toe. Kunt u niet op een bepaald tijdstip dan is er nog keuze uit andere momenten. Regent het een keer dan zijn er later in de week weer nieuwe kansen. Of vindt uw kind tennis zo leuk dan is twee of zelfs drie keer trainen ook een mogelijkheid. 

Alleen maar voordelen. Maar we maken met deze opzet ook een sprong in het diepe. Voor een trainersorganisatie en jeugdcommissie is het moeilijk plannen. We weten namelijk niet hoeveel kinderen op een bepaald moment naar de baan zullen komen. Hoeveel trainers en hoeveel banen moeten we dan reserveren? Dat weten we nooit helemaal zeker. We hebben onze uiterste best gedaan om een goede inschatting te maken. Hopelijk zitten we goed, maar misschien zitten we er op sommige tijdstippen faliekant naast. 

Daarom willen we ook benadrukken dat het hier gaat om een pilot. We zullen moeten evalueren, bijstellen en communiceren. Van u als ouder vragen we ook een actievere rol. Blijkt een bepaald tijdstip erg druk te zijn, kijk dan of het mogelijk is om op een ander tijdstip te komen. Vallen u zaken op, meld het dan bij de trainers of jeugdcommissie zodat wij klachten en suggesties kunnen inventariseren en eventueel aanpassingen kunnen doen. 

Blijf ook vooral positief. We zijn er van overtuigd dat dit systeem zeer veel voordelen heeft. Laten we er daarom gezamenlijk voor zorgen dat het een succes wordt. Meer flexibiliteit, meer training voor dezelfde prijs voor enthousiaste kinderen en minder afhankelijkheid van het weer.

Zondag 19 maart zullen we bij het openingstoernooi uitgebreid ingaan op deze nieuwe opzet. Er is dan ook de mogelijkheid om vragen te stellen aan mij en de aanwezige trainers. 

Uiteraard zijn wij ook per mail bereikbaar. 

Met vriendelijke groet en tot Woc!

Gerard Roelfsema
Voorzitter JC
Maart 2017

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Beste jeugdleden en ouders,Wat een mooi tennisvoorjaar had moeten worden is uitgelopen op een waanzinnig tennisvoorjaar;-). Maar liefst 7 jeugdteams werden er kampioen in de voorjaarscompetitie en het team wat net geen kampioen werd, nam revanche op TV Badhoevedorp door in de landelijke play offs het eerste landskampioenschap in de 81 jarige historie van de club te winnen. Een ongelooflijke prestatie, ook omdat we ons als enige club van Nederland met 2 teams hadden gekwalificeerd voor de play offs. Maar ook dit is slechts een deel het succes van het voorjaar. Alle jeugdevenementen werden weer fantastisch door jullie bezocht. Het openingstoernooi, de minimiddagen en afgelopen week natuurlijk de clubkampioenschappen. Door de nieuwe opzet kon je meer potjes spelen en daar leek iedereen heel tevreden over. Het weer zat mee, de stemming was goed en, ook niet onbelangrijk, er werd goed getennist. Met ongetwijfeld weer een succesvol Beudeker voor de boeg kijk ik met veel plezier uit naar de rest van het jaar. 

Na de zomervakantie organiseren we nog het altijd populaire ouder-kind-toernooi (dit maal ook voor de jongere kinderen), het hilarische koekenpantoernooi, de steeds sterker wordende najaarscompetitie en uiteraard het slottoernooi. Ik hoop dat jullie lekker veel toernooien gaan spelen in de zomer en wens iedereen alvast een hele fijne vakantie. Maar eerst nog... tot Beudeker en tot Woc!


Gerard Roelfsema, JC

Juli 2016

 

Beste Jeugleden en ouders,

We staan weer op de drempel van een nieuw tennisseizoen. Achter de schermen zijn we druk bezig met alle voorbereidingen, het indelen van de trainingen en het organiseren van het openingstoernooi. Het is altijd weer een hoop werk en elk jaar hopen we de uitnodigingen ruim voor de start van het seizoen te versturen, maar in de praktijk is dat best lastig. Er zijn zo veel puzzelstukjes die op hun plek moeten vallen dat het altijd weer net iets langer duurt dan ik graag zou willen.

Ook in de winter hebben we niet stil gezeten. We hebben al jullie opmerkingen meegenomen en gemengd met onze eigen ideeën om te kijken hoe we het jeugdtennis op de club elk seizoen weer kunnen verbeteren. Er komt een andere opzet van de clubkampioenschappen waardoor alle kinderen meer wedstrijden gaan spelen. Die week zal er geen training gegeven gaan worden maar zullen de trainers actief bezig zijn met het geven van clinics en wedstrijdbegeleiding. Het goede nieuws is ook dat er geen wachtlijst meer is op Woc. Iedereen die erop stond en lid wilde worden, heeft die kans gekregen. Ook de kinderen van 5 mogen tegenwoordig lid worden (was 6). We zullen kijken of we dit jaar wat meer minimiddagen kunnen organiseren en ik wil iedereen ook nog eens wijzen op de World Tour. Kinderen die met de oranje en rode bal spelen kunnen hier aan meedoen. Plezier staat voorop bij deze laagdrempelige wedstrijdjes. Er wordt op Woc gespeeld maar we gaan ook op bezoek bij andere verenigingen.

Al onze selectiejeugd (het worden er steeds meer) gaat dit jaar 2x trainen op Woc. Ben je enthousiast, wil je vaker spelen en heb je aanleg voor het spelletje dan zullen de trainers altijd in de gaten houden of je door kan stromen naar de selectie. Er gelden alleen wel een aantal strenge voorwaarden voor onze selectiejeugd dus er wordt wel iets van de kinderen en de ouders gevraagd.

Tot slot nog graag jullie aandacht voor het openingstoernooi. De uitnodiging is inmiddels verstuurd. Geef je massaal op, zodat we er net als vorig jaar weer een fantastische dag van kunnen maken. Om 12.30 is de ontvangst van onze nieuwe jeugdleden en om 13.00 gaan we de baan op.

 

Tot de 20ste. Tot Woc!
 

Gerard Roelfsema

Jeugdcommissie
Maart 2016

 

 

 

 

Beste jeugdleden en ouders,

Een aantal dagen na de ALV van januari zijn we van start gegaan met een nieuwe Jeugdcommissie. Gelukkig heeft ook Irma van Veen besloten om door te gaan in de JC waardoor we met Saskia Boots, Janneke van Kessel en Jan Kriek veel kennis en enthousiasme in de JC hebben verzameld. Zelf ben ik tijdens onze eerste vergadering gekozen tot voorzitter en omdat veel van jullie mij (nog) niet kennen, zal ik mij eerst even voorstellen. Mijn naam is Gerard Roelfsema, ik ben een jaar of 6 lid van WOC en probeer zo veel mogelijk te spelen en te trainen. Mijn dochtertje Senne is ook al een paar jaar lid en traint twee keer per week met 'de rode bal'. 
Bij het samenstellen van de JC hebben we nagedacht over het formuleren van een 'mission statement'. Een motto waar we alle acties die we ondernemen aan op willen hangen. Uiteindelijk zijn we tot de volgende tekst gekomen:

'Om elk jeugdlid ongeacht leeftijd en nivo een aantrekkelijk en uitdagend programma aan te bieden van trainingen, activiteiten en wedstrijden'

Een groot aantal activiteiten en evenementen die de club organiseert voldoet gelukkig prima aan deze doelstelling en daar gaan we dan ook zeker mee door. Maar we zijn ook aan het kijken naar nieuwe activiteiten waarmee we onze jeugdleden nog beter kunnen bedienen. Vorig jaar is de club begonnen selectietraining aan te bieden aan de oudere jeugd en nog dit jaar willen we dat uitbreiden naar selectietraining voor alle leeftijden en dus ook alle kleuren ballen. Van rood tot geel.  Ik ben hoopvol dat we daar eind maart daadwerkelijk mee van start kunnen gaan.

Ook voor ouders met kinderen op de wachtlijst is er binnenkort hopelijk goed nieuws. We zijn druk bezig om te kijken of we extra kinderen aan kunnen nemen voor de start van het seizoen.  Hou de site en uw e-mail in de gaten.

Een ander project wat we zeker weer nieuw leven in gaan blazen is clubkleding. Een coole WOC-outfit die je met trots draagt op de club en zeker bij het bezoek aan andere parken in de omgeving. Misschien zal het ons dit jaar nog niet lukken om dit voor elkaar te krijgen, maar volgend jaar moet zeker lukken.

De komende weken zijn we druk bezig met de voorbereidingen op het seizoen. Het indelen van de trainingen, het openingstoernooi en de voorjaarscompetitie hebben nu onze prioriteit. We gaan er alles aan doen om er een fantastisch tennisjaar van te maken.

Ten slotte nog een oproep aan ouders, opa's en oma's of gewoon aan mensen die het leuk vinden om hun steentje bij te dragen aan het organiseren en goed laten verlopen van de diverse evenementen. Meld je bij ons aan, zodat wij een poule kunnen maken van vrijwilligers. Met jullie hulp kunnen we iets heel moois neerzetten. Alle hulp is welkom en vele handen maken licht werk. 

Met sportieve groet, namens de JC

Gerard Roelfsema / 
Feb. 2015

 

Datum Titel
14-10-2018 Bericht van de voorzitter over baanuitbreiding en nieuw clubhuis
Lees meer...
28-09-2018 Bericht van de Ledenadministratie over beëindiging lidmaatschap en/of wijziging persoonsgegevens
Lees meer...
15-09-2018 Speelmogelijkheden tijdens najaarscompetitie
Lees meer...
 


Bestuur / Commissies
Ledenlijst
Nieuws
Statuten en Huishoudelijk reglement
Financiele spelregels TC WOC 2018
Lidmaatschap »
Algemene Ledenvergadering 2018
Berichten van het bestuur 2018
Online WOC Feedback
Aanmelden
Algemeen
Contributies en Bijdragen 2018
Ledenpasje
Nieuws van de ledenadministratie
Opzeggen
Aanmelden VJC 2019
Jeugd Commissie
Jeugd ledenlijst
Nieuws
Jeugd (tennis)kalender zomerseizoen 2018
Competitie Voorjaar 2018
Worldtour rood en oranje
Tennisjeugdkamp T.C. WOC zomer 2018
Veel gestelde vragen
Wachtlijst
Najaarscompetitie 2018
Evenementenkalender 2018
Woensdagavondmix (WAM) »
WOC open 2018
Ouder-kind toernooi 2018
Beudeker Jeugdtoernooi 2018
Clubkampioenschappen 2018
50+ Toss
test pagina
Algemene info WAM
Inschrijven WAM 2018
Reglement
Banen »
Training »
Clubhuis-bar
Nieuws van de bar
Reglement
Banenschema 2018
De Tennisschool van WOC
Trainer nieuws
Login
Logout
Wachtwoord wijzigen
Wijzig lidgegevens
Wachtwoord vergeten?

Ogenblik a.u.b. ...