U bent hier: Home › Jeugd › Jeugd-trainingswetenswaardigheden 2016

Jeugd-trainingswetenswaardigheden 2016

TRAININGSWETENSWAARDIGHEDEN 2016

 

  Groepen worden ingedeeld op:

-        Niveau (aanleg/talent)

-        Leeftijd

-        Beschikbaarheden (leerlingen, faciliteiten, trainers)

-        Vriendje-vriendinnetje

-        Competitieformatie

-        Inzet/motivatie

 

W.O.C. telt 270 kinderen. Die 270 kinderen doen ook voor 90% een winterseizoensport (m.n. hockey) en dus is er een overlapperiode. Als train(st)ers stimuleren wij andere (winter-)sporten, maar willen ook onze groepen zo goed mogelijk indelen om een goede ontwikkeling te waarborgen. Wij proberen tegemoet te komen aan de wensen, maar vragen hierbij ook begrip, medewerking en creativiteit van de kinderen/ouders.

 

Indeling:

F-groep: Bal- en slagvaardigheidgroep (Rood, 5 t/m 7 jr.)

E-groep: Mini-tennis (Oranje, 6 t/m 10 jr.)

D-groep: Recreatieve jeugd (Groen en Geel, 11 t/m 18 jr.)

C-groep: Selectietraining Rood (t/m 9 jr.)

B-groep: Selectietraining Oranje (8 t/m 12 jr.)

A-groep: Selectietraining Geel (v.a. 11 jr.)

 

F-groep. Bal- en slagvaardigheidgroep (Rood, 5 t/m 7 jr.)

Op een speelse manier wordt er aan de jongste jeugd aandacht besteed aan de beginselen van het tennisspel. Er zullen ook oefeningen gedaan worden zonder racket. Dit om de tennisspecifieke motoriek, inzicht/timing te verbeteren. Kinderen spelen met zachtere en grotere ballen waardoor ze sneller resultaat zullen zien en dus ook spelplezier. Doelstelling is dat ze na een zomerseizoen les (16 weken) 5-10 x met de forehand en de backhand met een trainer kunnen overslaan in minitennisveld.

 

E-groep. Mini-tennis (Oranje, 6 t/m 10 jr.)

Over het algemeen hebben deze kinderen al 1 - 3 jaar les gehad. Naast het verbeteren van de fore- en backhand zal er meer aandacht zijn voor de service en volley’s. Van de zachtere en grotere ballen zal worden overgegaan naar de “normale” bal. Van mini-tennis gaan we naar midi-tennis (3/4, denkbeeldige achterlijn tussen service en baseline) en de betere (oudere) naar groot veld. Fore- en backhandtechniek zal worden verfijnd (greep, raakpunt, voetenstand, balans, zwaaiverloop e.d.). Doelstelling is dat ze aan het einde van het seizoen 5-10 x met de fore- en de backhand, met “aangepaste” ballen, tegen een trainer, op ¾ veld kunnen overslaan.

Daarbij kunnen ze een wedstrijd spelen met een 1e service bovenhands in het minitennisveld en evt. op ¾ veld. (Leeftijd speelt, gezien de motorische ontwikkeling, een belangrijke rol bij wat haalbaar is).

Nb.: Vanuit de K.N.L.T.B. is men zeer actief met “Tennis Kids”. Dit is een speciaal scholingsprogramma m.n. gericht op de jongste jeugd. Ook de train(st)ers zijn hierin bekwaam en zullen dit verwerken in hun trainingen.

 

D-groep. Recreatieve jeugd (Geel, 11 t/m 18 jr.)

In de trainingen zal er aandacht zijn voor alle slagen met nadruk op de basisslagen. Naast aandacht voor de techniek (uitvoering) gaan we ook aan de slag met spelsituaties en tactiek. Plezier speelt de belangrijkste rol. Deelnemers hebben 1 – 10 jaar les en zijn in staat (doelstelling) een “volwassen”wedstrijd te spelen op hun eigen niveau.

 

 C-groep. Selectietraining (Rood, t/m 9 jr.)

Kinderen hebben aanleg/talent om uit groeien tot volwaardige competitiespelers. Ze zijn gemotiveerd, prestatie gericht en tonen (veel) inzet. Dit uit zich in het spelen van open- en clubtoernooien en competitie. Ze spelen regelmatig vrij. De trainingen verlopen disciplinair om het optimale resultaat er uit te halen. Techniek speelt een grote rol maar er zal ook veel aandacht zijn voor spelsituaties/tactiek, mentale weerbaarheid en conditionele aspecten. Afhankelijk van de leeftijd moeten deze kinderen op ¾ of heel veld een wedstrijd kunnen spelen met de officiële regels. Er zijn voorwaarden verbonden voor deelname aan selectie-trainingen. Kinderen worden hier apart voor uitgenodigd.

 

B-groep. Selectietraining (Oranje 8 t/m 12 jr.)

Kinderen hebben aanleg/talent en spelen competitie. Ze zijn gemotiveerd, prestatie gericht en tonen (veel) inzet. Dit uit zich in het spelen van open- en clubtoernooien. Ze spelen regelmatig vrij. De trainingen verlopen disciplinair om het optimale resultaat er uit te halen. Techniek speelt een grote rol maar er zal ook veel aandacht zijn voor spelsituaties/tactiek, mentale weerbaarheid en conditionele aspecten. Er zijn voorwaarden verbonden voor deelname aan selectie-trainingen. Kinderen worden hier apart voor uitgenodigd.

 

A-groep. Selectietraining (Geel v.a. 11 jr.)

Kinderen zijn gemotiveerd, prestatie gericht en tonen (veel) inzet. Dit uit zich in het spelen van open- en clubtoernooien. Ze spelen regelmatig vrij. De trainingen verlopen disciplinair om het optimale resultaat er uit te halen. Techniek speelt een grote rol maar er zal ook veel aandacht zijn voor spelsituaties/tactiek, mentale weerbaarheid en conditionele aspecten. Er zijn voorwaarden verbonden voor deelname aan selectie-trainingen. Kinderen worden hier apart voor uitgenodigd.

 

Algemeen:

Trainingen worden verzorgd door Mart Huveneers (hoofdtrainer), Jan Brand (selectie-trainer), Jochem Doerleben (selectie-trainer) Ron Scheerman en Wanda van Bergen-Hak.

Jeugd v.a. 13 jaar heeft de vrije keuze om wel/geen training te volgen. Uiteraard raden wij het wel ten zeerste aan. De contributiebijdrage zal €.50,00 lager uitvallen bij lidmaatschap exclusief training.

Een lesuur is bruto 60 minuten en netto 50 minuten. 10 Minuten worden besteed aan inspelen, groepswisselingen, slepen, opruimen, sproeien, etc.). Bij regen waardoor de banen niet meer bespeelbaar zijn (banen gaan glimmen, er komen/staan plassen) gaat de les niet door.

Voor duidelijkheid of de banen wel of niet bespeelbaar zijn is het verstandig om bijtijds de website te checken of de club te bellen:

023-5272599.

 

Het zomerseizoen bestaat uit 16 weken les.

In de schoolvakantie weken, tijdens de jeugd-clubkampioenschappen en het Beudeker Jeugdtoernooi (waar natuurlijk iedereen aan mee doet!) zijn er geen trainingen.

Trainingen vinden plaats op 2 banen waarbij we streven naar groepen van 8 personen (jongste jeugd max. 12).

Trainingen vinden na schooltijden tot 19.00 uur plaats (m.u.v. de A-groep die ook op zaterdagochtend traint). Baanindelingen zullen aan het begin van het seizoen duidelijk worden gemaakt.

Voor iedere training op tijd aanwezig, minstens 10 minuten voor aanvang en verzorg hierbij ook water/sportdrank voor jezelf.

Wanneer je bent verhinderd laat dit dan bijtijds weten (in de training). Blijf nooit zomaar weg. Regel/bel een gelijkwaardige vervanger in overleg met je train(st)er. Wanneer dit niet lukt stuur een bericht/app. Naar je train(st)er. Wanda (06-40764805), Ron (06-21885341), Jan (06-22453350), Jochem (06-29209578), Mart (06-54658760)

Bij de selectiegroepen worden hier strenge eisen aan gesteld. Train(st)ers zullen de presentie strikt in de gaten houden. Inden een jeugdlid tot 2x toe zonder afmelding niet verschijnt op de training zal de train(st)er dit aan de JC doorgeven waarna JC-lid contact zal opnemen met de desbetreffende met de mededeling dat hij/zij bij de volgende keer zonder afmelding uitgesloten wordt van resterende trainingen en dat zijn/haar plaats door een ander ingenomen zal worden. Alle jeugdleden krijgen 1 x per week training (geen extra kosten). De competitie-kinderen (Groep A +  B + C) worden in de gelegenheid gesteld om een 2e training te volgen. Kosten hiervoor zijn €.50,00. Hiervoor ontvangen de ouders een aparte nota. Deze kinderen moeten in ieder geval wekelijks 1 van de 2 trainingen volgen. Selectie-jeugd zal apart worden uitgenodigd en op de hoogte worden gebracht van de extra trainingskosten.

Geen ouders op de baan tijdens de trainingen. Blijf zo afzijdig mogelijk zodat de kinderen niet raken afgeleid en zelfstandig kunnen trainen. Hele korte vragen van ouders aan de trainers voor of na de les is toegestaan. Voor zaken die meer tijd vragen mail één van de trainers Mart: info@tennisles.nu, Ron: ron@tennisles.nu Wanda: wanda@tennisles.nu, Jochem: jochem@hollandtennis.nl, Jan:jan@hollandtennis.nl

Materialen, ballen en de banen dienen zorgvuldig mee te worden omgegaan, dit zal dan ook worden verlangd in de trainingen. Specifiek; ballen direct halen die over het hek gaan. Banen na iedere les in cirkelvorm slepen en de sleepnetten op de daarvoor bestemde hangers aan het hek. Goede tennisschoenen (en tenniskleding), waarbij het profiel van de schoenen de belangrijkste rol speelt (mag niet grof zijn want dan gaan de banen stuk).

De kinderen zullen veel leren in de trainingen. Daarbij is het wel heel belangrijk dat men regelmatig gaat vrijspelen wil jij je sneller ontwikkelen. Dus doe mee met alle clubevenementen/toernooien en speel open(jeugd)toernooien waaronder natuurlijk het Beudeker!

Je hebt hiervoor wel je W.O.C.-K.N.L.T.B.-pasje nodig met een pasfoto (zonder pasfoto is deze ongeldig). Dit pasje is dus een soort paspoort die je nodig hebt om af te hangen bij het vrijspelen (mogelijkheden zie je op het baanoverzicht) op het afhangbord bij het clubhuis en deel te kunnen/mogen nemen aan toernooien en competitie. Heel belangrijk dus!

Anneke Kampmeijer is van de ledenadministratie, adres: Middenweg 155, 2024 XC  Haarlem,

tel.: 023-5271872/06-10655178, email: leden@tcwoc.nl


Lidmaatschap opzeggen? Doe dit voor 1 december 2016 schriftelijk of per e-mail bij Anneke Kampmeijer van de ledenadministratie leden@tcwoc.nl of Middenweg 155, 2024 XC Haarlem.

In het jaar dat je 18 wordt, ga je automatisch over naar het seniorenbestand.

Naast de clubtrainingen zijn er veel kinderen en senioren die extra (privé)trainingen boeken om sneller progressie te maken. Aanmelden doe je via www.tennisles.nu

Om in het winterseizoen (oktober 2016-april 2017) niet stil te staan, verzorgt T.O.W.N. voor iedereen tennistrainingen (20 lesweken) in de Tetterodehal te Overveen (steenworp afstand van W.O.C.). V.a. juli zijn hiervoor inschrijfmogelijkheden (www.tennisles.nu).

 

Allemaal een heel goed, leerzaam en plezierig seizoen toegewenst.

 

Namens de train(st)ers,                       

 

Mart Huveneers                

(Hoofdtrainer)

Datum Titel
13-12-2017 JEUGD-WINTER-WEDSTRIJDEN(VORMEN)
Lees meer...
13-12-2017 KERSTVAKANTIE KORTING IN DE TETTERODEHAL
Lees meer...
16-11-2017 Berichten van de ledenadministratie
Lees meer...
15-11-2017 Verslag ALV 29 oktober jl. en bestuursverslagen staan op de website
Lees meer...
14-11-2017 Zaterdag 9 december a.s. van 19.00-23.00uur Dubbel (Tactiektraining) Wedstrijden in de Tetterodehal
Lees meer...
 


Bestuur / Commissies
Ledenlijst
Nieuws
Statuten en Huishoudelijk reglement
Lidmaatschap »
Financiele spelregels TC WOC 2017
Algemene Ledenvergadering 2017
Berichten van het bestuur 2017
Online WOC Feedback
Aanmelden
Algemeen
Contributies en Bijdragen 2017
Ledenpasje
Nieuws van de ledenadministratie
Opzeggen
Aanmelding teams najaarscompetitie
Algemene Uitleg Competitie
Indeling Najaarscompetitie 2017
Inhaalwedstrijden NJC
Zaterdag NJC Aanvangstijd
Competitiereglement '17
Inschrijven voorjaarscompetitie 2018
Technische Commissie contactgegevens
Jeugd Commissie
Jeugd ledenlijst
Jeugd-trainingswetenswaardigheden 2016
Nieuws
Worldtour rood en oranje
Veel gestelde vragen
Wachtlijst
Wedstrijdverslagen
Najaarscompetitie 2017
Voorjaarscompetitie 2017
Evenementenkalender 2017
Woensdagavondmix (WAM) »
Vriendinnendag “WIMBLEDON” 2017
Clubkampioenschappen 2017
Beudeker Jeugdtoernooi 2017
WOC open 2017
TWIF en 50+ Toss
Foto Albums
test pagina
Algemene info WAM
Inschrijven WAM 2017
Reglement
Verslag WAM Slotavond 2017
Banen »
Training »
Clubhuis-bar
Nieuws van de bar
Baan reserveren via internet
Digitaal afhangbord
Banenschema 2017
Reglement
Huren
De Tennisschool van WOC
Trainer nieuws
Baan huren op Tetterode (sept-april 2016/2017)
Login
Logout
Wachtwoord wijzigen
Wijzig lidgegevens
Wachtwoord vergeten?

Ogenblik a.u.b. ...